«
  1. Anasayfa
  2. Exchange Server
  3. PowerShell Script ile Exchange Server 2019 Virtual Directories Düzenlenmesi

PowerShell Script ile Exchange Server 2019 Virtual Directories Düzenlenmesi

exchange-2019

Bu yazımızda Exchange Server 2019 sunucu kurulumu muz ardından Virtual Directories alanlarının en hızlı ve kolay bir şekilde nasıl düzenleneceği hakkında bilgi vereceğim.

Öncelikle 2 adet scriptimizi GitHub sayfasından indiriyoruz.

Exchange Management Shell ekranımızı admin modda çalıştırıyoruz ve dosyalarımızı kopyaladığımız dizinimize gidiyoruz.

Sonra aşağıdaki komutumuzu çalıştırarak mevcut Internal ve External URL adreslerimizi görüyoruz.

.\GetExchangeURLs.ps1 -Server xch1


Resim-1

Daha sonra ikinci komutumuz ile Internal ve External URL adreslerimizi yapımıza göre ayarlıyoruz. Bu ayarları yapmak için aşağıdaki komutumuzu giriyoruz.

.\ConfigureExchangeURLs.ps1 -Server xch1 -InternalURL mail.pratikdusunce.com -ExternalURL mail.pratikdusunce.com -AutodiscoverSCP autodiscover.pratikdusunce.com


Resim-2

Daha sonra yaptığımız değişikliklerin geçerli olup olmadığını kontrol etmek için tekrar ilk komutumuzu çalıştırıyoruz.

.\GetExchangeURLs.ps1 -Server xch1


Resim-3

Internal ve External URL ayarlarımızın başarı bir şekilde uygulandığını görebilmekteyiz.

Eğer tüm Internal ve External URL adreslerimizin aynı olmasını tercih ediyor isek aşağıdaki komutu uygulamamız yeterli olacaktır.

.\ConfigureExchangeURLs.ps1 -Server sydex1 -InternalURL mail.pratikdusunce.com -ExternalURL mail.pratikdusunce.com

Eğer birden fazla sunucu üzerinde Internal ve External URL adresimizi değiştirmek ister isek aşağıdaki komutumuzu uygulamamız yeterli olacaktır.

.\ConfigureExchangeURLs.ps1 -Server xch1, xch2 -InternalURL mail.pratikdusunce.com -ExternalURL mail.pratikdusunce.com

Autodiscover Servisini farklı bir şekilde yapılandırmak için makalemde uyguladığım komutu uygulamanız yeterli olacaktır.

.\ConfigureExchangeURLs.ps1 -Server xch1 -InternalURL mail.pratikdusunce.com -ExternalURL mail.pratikdusunce.com -AutodiscoverSCP autodiscover.pratikdusunce.com

Eğer tek tek komut setleri ile URL adreslerinizi değiştirmek isterseniz ilgili Makalemi inceleyebilirisiniz.

Makalemize diğer yapılandırma ayarlarımız ile devam edeceğim.

Bir Cevap Yaz

Emre YILMAZ Hakkında

avatar

Emre YILMAZ

Hatay-Reyhanlı doğumluyum. İlk ve Orta öğrenimimi Malatya Zafer İlkokulu, Lise eğitimimi Denizli Anadolu Teknik Lisesi Elektrik bölümünde okudum. Üniversite eğitimimi Trakya Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı bölümünde tamamladım. Hizmet verdiği sektörler de lider olan Türkiye’nin öncü kurumlarında, Danışman – Kıdemli Uzman – Sistem Yöneticisi – Sistem & Network Yöneticisi gibi pozisyonlarında görev aldım. Teknik uzmanlık alanlarım Microsoft (MCT – MCSE – MCSA – MCSA + S + M , MCSE + S + M),Veeam (VMCE), Cisco (CCNA), HPE, DellEMC ürün aileleridir. Microsoft ürünlerinden , Active Directory, Exchange Server, Skype for Business , FailOver Cluster ve IIS, ile ilgili planlama, kurulum ve yaygınlaştırma projelerini yürüttüm. Sanallaştırma ve yedeklilik katmanın da VMware, ve Veeam ürünlerini kullandım. Data Center projeleri kapsamında Hyper Converged (Hiper Bütünleşik) ve Traditional (Geleneksel) mimariler ile çalışabilme imkanım oldu. Manage Engine ServiceDesk Plus, AD Manager , AD Self Service , AD Audit ürünlerini kullandım. Aktif Bank Şirketinde Sistem Destek Senior Enterprise Architech olarak görev yapmaktayım.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *