«
  1. Anasayfa
  2. Exchange Server
  3. Süresi Dolmuş Bir Microsoft Exchange Sunucusu Yetkilendirme Sertifikası Nasıl Yenilenir?

Süresi Dolmuş Bir Microsoft Exchange Sunucusu Yetkilendirme Sertifikası Nasıl Yenilenir?

Exchange-2019

Microsoft Exchange Server Kimlik Doğrulama Sertifikası, Microsoft Exchange sunucuları kurulumlarında oluşturulur. Bu sertifika, Skype, SharePoint vb. Gibi diğer sunucularla bağlantıya izin veren kendinden imzalı bir sertifikadır. Microsoft Exchange Sunucusu Kimlik Doğrulama Sertifikasının 5 yıllık bir geçerlilik süresi vardır ve yenilenmesi gerekmektedir.


Resim-1

Mevcut sunucumuz üzerinde kurulum ile birlikte gelen ve süresi dolan Sertifikamıza baktığımızda Parmak izi çıktısı aşağıdaki gibidir.


Resim-2

Aynı çıktıya Exchange Management Shell üzerinden aşağıdaki komut ile de görüntüleme sağlayabilirisiniz.

Get-AuthConfig | FL CurrentCertificateThumbprint


Resim-3

Daha sonra ECP panel üzerinde sertifikamızı sağ bölümde bulunan Renew butonuna basarak yeniliyoruz.


Resim-4

Yenilen Sertifikamızın Parmak izini ve geçerlilik tarihini bir yere kaydediyoruz.


Resim-5

Daha sonra aşağıdaki komut ile yeni parmak izimizi giriyoruz.

Set-AuthConfig -NewCertificateThumbprint AA065B36024FF2A3AC3A382D6506AB9E3B1437DE -NewCertificateEffectiveDate 1/12/2026


Resim-6

Sertifikamızı tüm sunucularımızda yayınlamak için aşağıdaki komutumuzu giriyoruz.

Set-AuthConfig -PublishCertificate


Resim-7

Süresi dolan sertifikamızı ortamdan kaldırmak için aşağıdaki komutumuzu uyguluyoruz.

Set-AuthConfig -ClearPreviousCertificate

Eğer bu komut ile eski sertifikalarınız ortamdan kaldırılmaz ise ECP panel üzerinden manuel olarak silme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.


Resim-8

Son olarak sunucularımızda iisreset ile iis servislerimizi restart ediyoruz.

Bir Cevap Yaz

Emre YILMAZ Hakkında

avatar

Emre YILMAZ

Hatay-Reyhanlı doğumluyum. İlk ve Orta öğrenimimi Malatya Zafer İlkokulu, Lise eğitimimi Denizli Anadolu Teknik Lisesi Elektrik bölümünde okudum. Üniversite eğitimimi Trakya Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı bölümünde tamamladım. Hizmet verdiği sektörler de lider olan Türkiye’nin öncü kurumlarında, Danışman – Kıdemli Uzman – Sistem Yöneticisi – Sistem & Network Yöneticisi gibi pozisyonlarında görev aldım. Teknik uzmanlık alanlarım Microsoft (MCT – MCSE – MCSA – MCSA + S + M , MCSE + S + M),Veeam (VMCE), Cisco (CCNA), HPE, DellEMC ürün aileleridir. Microsoft ürünlerinden , Active Directory, Exchange Server, Skype for Business , FailOver Cluster ve IIS, ile ilgili planlama, kurulum ve yaygınlaştırma projelerini yürüttüm. Sanallaştırma ve yedeklilik katmanın da VMware, ve Veeam ürünlerini kullandım. Data Center projeleri kapsamında Hyper Converged (Hiper Bütünleşik) ve Traditional (Geleneksel) mimariler ile çalışabilme imkanım oldu. Manage Engine ServiceDesk Plus, AD Manager , AD Self Service , AD Audit ürünlerini kullandım. Aktif Bank Şirketinde Sistem Destek Senior Enterprise Architech olarak görev yapmaktayım.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *